Tävlingar 2008

Din rubrik

Din rubrik

Hur ser en blivande stjärna ut?????? Så här?????????????????????

Tävlingar

Det har under 2008, trots Dollars unga ålder hunnit bli en hel del tävlingar.
Här kommer ett sammandrag.


Botkyrka BK 08-04   Lydnadsklass 1

Meningen med den här starten var mest för att se hur Dollar betedde sig när det blev tävling. Eftersom vi inte tränar ihop med någon ville vi se hur han reagerade när det blev mycket störningar och folk på plan. Dollar är bara 11 månader vid den här tidpunkten.

Platsliggningen gick bra vad det gällde Dollar, men det blev strul med en hund som sprang runt och drog med sig ett flertal andra, dock låg vår prins kvar, men dom fick lägga om alla hundar och det är ju alltid nervöst, men som sagt det gick  också bra.
Började lydnadsprogrammet strålande med bara 9:or och 10.or fram till ställandet. Dollar stannar inte utan fortsätter bara, Thomas blev nog väldigt förvånad, detta hade aldrig hänt på träning. Slutresultatet blev 156p, 2:a pris, plac 3/15.

Natrurligtvis vaknade tävlingsmänniskan till liv i Thomas, han kunde inte ge sig med ett andrapris, så på vägen hem från Botkyrka ringde han till SSBK och efteranmälde sig till nästkommande helgs tävlingar.


SSBK 08-04-30      Lydnadsklass 1

Platsliggningen gick strålande, och började lydnadsprogrammet lika strålande som helgen innan. Tills dom kom till ställandet Dollar klok som han ju är visste nog precis vad som komma skulle och tänkte att han skulle förekomma husse, så han gör ett perfekt ställande, problemet var bara att han gjorde det innan tävlingsledaren kommenderade. 0 poäng. Resultatet blev 150p, 2:a pris plac 2/10-
Husse inte nöjd med sig själv......


NYNÄSHMAN 08-05-18    Apellklass spår

Dollar har nu hunnit bli 1år och 4 dagar och det är nu det gäller.
Starten hamnade dock i fara då Dollar på skogsprommenaden dagen innan, sprang med en pinne i munnen emellan Thomas och mina ben och bet sönder sin tunga. Jag lovar att jag aldrig har sett så mycket blod. Och det fortsatte att blöda hela kvällen.
Vi var iväg ett par timmar på 50-års fest. Barnen var hemma med hundarna, och jag överdriver inte att det såg ut som om någon hade blivit slaktad när vi kom hem. Under natten avtog dock blödningarna´, och vi bestämde tidigt på morgonen att vi skulle åka.
Så till själva tävlingen.
Dollar hade på träningarna innan spårat skitbra, så för det momentet var jag inte ens nervös. Dock blir det ju aldrig som man har tänkt sig.
Hunden en golden retriver som hade spåret brevid oss, missade sista vinkeln och fortsatte rakt fram, blåsten gjorde att hon inte hörde när tävlingsledaren ropade tillbaks henne. Hon bara fortsatte ruskigt nära vårt spår.
Dollar fick det jättetufft på första rakan, drog hela tiden mot det färskare goldenspåret. Thomas fick ta in honom flera gånger och släppa på honom igen. Krånglade sig på något sätt fram till första vinkeln och efter den gick det strålande.
Blev erbjudna omspår, men då domarna ändå gav 7-7,5 och vi visste att det skulle räcka till uppflyttning även utan budföring, tyckte vi att Dollar kämpat så väl.
Budföringen och lydnaden gick mycket bra, och slutpoängen blev 266,5p, uppflyttning, plac 5/11.
Matte och husse glada!!!

SSBK 08-09-06       Apellklass rapport

Helgen innan rapporttävlingen var det dags för nästa skada. Dollar kom tillbaka efter en skogspromenad och blödde i tassen. Uppskuren mellan trampdynan. In det sista var det osäkert om vi skulle kunna starta. Men eftersom han inte haltade något och fick höra att det var OK att tävla med tassbandage tog vi chansen.
Inget vi ångrar. Dollar gick som enda hund av 5 båda sträckorna. Budföringen strålande, lydnaden kanon med det bästa framförgående jag sett (10:a) resulterade i 286.5p. uppflyttad, plac 1/5.
Skitkul!!!!!!!

SSBK 08-09-14       MH-test

Inte mycket att säga om. Dollar skötte sig asbra, men gjorde ingenting utan kommandon, vilket jag tycker är bra. 1:a på skottet är det som för oss betyder mest.

SÖDERTÄLJE 08-10-04      BH-prov

Ja, nåt måste man ju hitta på när hunden inte har åldern inne för att få starta lägre. BH-prov verkade kul tyckte vi, inte för att någon av oss någonsin sett något, men efter att ha läst lite om det och fått lite råd och tips från en klubbkamrat, tyckte vi att det verkade vara en kul grej.
Så Thomas lärde sig programmet och provade det en gång på Dollar sen bar det iväg till Södertälje BK.
Ingen vidare mysig dag, regnet vräkte ner. Men vi var ju tvungna att stå ute och titta på de andra hundarna för att se hur det verkligen gick till. Blev lite nervösa när vi insåg att vår klubbkamrat missat att tala om den lilla detaljen att det förekomm skott under platsliggningen och lydnadsdelen. Inte för att han visat sig skottberörd, men det hade ju varit trevligt att testa en gång innan.
Men det visade sig inte vara något problem, och världens bästa Dollar blev godkänd.

NYNÄSHAMN 08-10-26       Lydnadsklass 1

Jaha vad skulle vi hitta på nu då i väntan på 18-månadersdagen. Planen var att vi skulle försöka komma med på ett lägrespår på Öland i slutet på november, men efter noga tänkande insåg vi att det nog inte var en så bra idé. jag menar man har ingen aning om vad det skulle vara för väder, och sitta åka 100 mil i snöstorm kändes inte så lockande. Så Thomas kom bara hem en dag och sa att han anmält Dollar och mig till 3 lydnadstävlingar.
-Så nu är det dags att du börjar träna, sa han. Och lydig som jag är tog jag kopplet och gick ut på träningsplan.
Så kom då äntligen den efterlängtade tävlingsdan. Jag vaknade och kände mig lugn som en filbunke, glad över att det äntligen var dags.
Tävlingen började som alltid med platsliggning i 3 olika grupper. Det blev en ganska rörig historia med 2 hundar som började leka, en dobberman som sprang i åttor och ett flertal som satte sig upp. Dollar låg dock i mina ögon väldigt stabilt. Döm då om min förvåning när vi gick fram till tandvisningen och domarn meddelade att vi "bara" fått en 9:a pga att han hade nosat.
Jag var på väg att klappa till karln, inte i min vildaste fantasi trodde jag att han skulle dra för att Dollar hade haft nosen i backen lite.
Jag blev så jädrans arg, ville bara åka hem, kände mig dissad på förhand. (dåligt tävlingshumör vad är det??)
Tur att jag har en sambo som har en förmåga att plocka ner mig på jorden, och tur också att vi hade startnummer åtta, så det fanns tid för mig att coola ner.
Väl inne på plan upplevde jag något av det underbaraste jag någonsin varit med om. Njöt av varje sekund och kände sorg när det var slut.
Eftersom jag inte såg ett enda av mina betyg hade jag ingen aning om hur det hade gått, men Thomas som stod en bit ifrån sa att det sett bra ut och att vi definitivt klarat ett förstapris, vilket var målet för dagen.
Prisutdelning och segraren är........ Ia Weylandt med Jurassic LM Dollar.
Snacka om lycka, 185.5 poäng. Ett moment med lägre betyg än 9. Det var apportering  en 7:a, oväntat,, tugg, tugg,tugg.
Jag vet att vi snackar lydnadsklass 1, men det var vår första tävling och jag var bara sååååå himla glad.
Firade med att öppna en flaska champagne när vi kom hem, men det är en annan historia, var sååå jävla bakis dagen efter att jag knappt klarade av att gå till jobbet.
Men lycklig....Det var det värt.....


TYRESÖ BK 08-11-03     Lydnadklass 1

Halloween Cup vilket jag nog inte riktigt fattat innebörden av..


 Skulle fira Jespers 13-års kalas kl 15.00. Innan dess skulle vi baka tårta, inga problem tänkte vi, är nog klara till lunch. Så tokigt det klan bli.
Platsliggningen denna gång var ganska odramatisk. Schäfern som låg bredvid Dollar reste sig visserligen och traskade fram till matte, men världens bästa Dollar låg kvar, och domaren visade betyg 10. Så långt allt väl.
Vi hade startnummer 9:o, därför hade jag tid att se väldigt många hundar innan och kvalitén var verkligen hög, vilket visade sig i resultatlistan då 13 av 15 hundar klarade av ett 1:a pris.
 Dollar då, jo han var underbar igen, såg inga betyg den här gången heller men det kändes kanon.
Prisutdelning och segraren är........Ia Weylandt och Jurassic LM Dollar.
185p. 10:a på både ställande och läggande, vad med kan man begära????
Vad som blev lite jobbigt var att finalen skulle börja kl 14.00. Och våra gäster skulle komma kl 15.00.
Så vad gör man,,, man åker iväg till Coop handlar färdig tårta och diverse kaffebröd, far hem och städar upp och dammsuger lite, och sedan åker tillbaka till tävlingsplatsen.
Inte den bästa uppladdningen, vare sig för mig eller Dollar.
Jag var lite kluven inför finalen, ville helst stanna upp och njuta av det vi gjort och det vi kom dit för. Kände att går det åt helvete och vi kommer sist i finalen så är det det jag kommer att komma ihåg och åker hem och känner mig som en förlorare.
Jag borde vetat att Dollar inte sätter mig på det hala......
Vi går in som startnummer ett. Gör ett okey program, inte som i grundomgången men men.
Prisutdelning och totalsegraren i HalloweenCup 2008 är............Ia Weylandt och Jurassic LM Dollar.....
Nyp mig i armen.. Jag vet att vi snackar lydnadsklass 1, men det var vår andra tävling och jag var bara såååååååå lycklig.......

HANINGE BK 08-11-09      Lydnadklass 1

Tredje helgen i rad. Målet var ett LP:1. Bilen går denna morgon mot Haninge BK.
För att göra en ganska kort historia ännu kortare så gick allt enligt planerna. Visserligen gjorde vi vårt sämsta resultat (180p) och visserligen blev vi "bara" 2:a av 16. Slagna med 0,5p  SURT!!!!! Men denna gång var jag så fokuserad på ett förstapris för jag ville ha vårt LP. Dollar skötte sig utmärkt.
Det som störde mig var att jag tyckte bedömningen var så konstig. Vi fick 8:a på läggandet, som aldrig på någon tävling, varken med mig eller Thomas varit mindre än 10. Däremot fick vi en 10:a på inkallningen som var den sämsta inkallning vi gjort. Dollar halkar till på den leriga planen precis i ingången och far rakt in i mig, som håller på att falla omkull. Jag viftar med armarna för att återfå balansen, vilket Dollar uppfattar som att det skall komma en belöning. Som sagt i mina ögon skitdåligt, men domarn dömmer och ibland har man tur.Hemma igen och summerar året som gått.
Jag hamnade efter vår sista tävling i någon slags deprission, var lycklig över vad vi hade gjort, men deppig över att det nu var över. Jag njuter verkligen av hela tävlingssituationen. Njuter över att få gå in på planen med det vad jag tycker är det vackraste som någonsin funnits på denna jord, Nämligen Dollar. Vet att han

troligen bara i mina ögon är det finaste som finns. ( Hörde precis innan start på en av tävlingarna några personer som stod och tittade på oss som sa att Dollar inte såg ut som en "riktig" schäfer) men vad bryr jag mig om dom???????

Nu ser vi med spänning fram emot 2009. Då skall vi först och främst försöka komma med på något lägre spår, men också hålla liv i rapporten. Problemet med lägre spår verkar ju inte vara att bli uppflyttad utan att komma med. Men vi har köpt husvagn och har ställt in oss på att åka långt om det skulle behövas.
Sen vet man ju aldrig vad som händer med lydnasklass 2......... Kanske kommer suget att försöka upprepa en underbar hösttour och ge Dollar ett LP 2.....


VÄL MÖTT  FÖR NYA UTMANINGAR 2009 !!!!!!!!!!!!!!!!!